lunes, 10 de febrero de 2014

Una senyera confeccionada a Orà



(Comissió Stanbrook) Operació Stanbrook 8/2/14
Pel seu emotiu to i pel que representa volem compartir-ho amb totes i tots vosaltres i per suposat si l'amic Andreu Camps i Figuerola ho té a bé, estarem molt honorats de tenir-la a la taula de presentació pública del projecte a l'Aula Magna de la Universitat de València el proper dia 21 de febrer, tot presidint l'acte juntament a la bandera republicana.
 
Entre les darreres adhesions a l'Operació Stanbrook ens arriba la d'Andreu Camps i Figuerola que així mateix ens escriu:
 
Benvolguts: us escric perquè vaig llegir a VilaWeb que s'està preparant un homentage als republicans que van marxar des d'Alacant cap a Orà, en vaixell. He provat de trobar la notícia i he localitzat aquest bloc. El cas és que mons pares han estat, des de finals de la dècada dels 70, dipositaris d'una bandera catalana (2,2m x 1,4m aprox) confeccionada a Orà per refugiats catalans d'ERC i del PSUC. A la bandera hi ha escrits els noms d'algunes de les persones que la van confeccionar i guardar en aquella ciutat. L'encàrrec fet a mons pares per part de la família de republicans catalans que van guardar la bandera durant tot el seu exili —a El Soler, Rosselló, a finals del seu periple— fou que aquesta ensenya anés a parar a un fons / arxiu català quan hi hagués condicions de garanties sobre la seva correcta preservació, preservació i respecte. Durant tots aquests anys mons pares -mon pare va morir fa 3 anys- han estat a punt de lliurar-la a l'Arxiu nacional de Catalunya, lliurament que no s'ha produit encara degut al temor que la situació política canviés cap a pitjor. Sigui com sigui, en la mesura que som dipositaris d'aquesta bandera, hem cregut que seria molt interessant per a tothom que la seva reaparició pública coincidís amb l'homenatge que esteu preparant. Quedo a l'espera de la vostra consideració. Salutacions fraternes.

No hay comentarios: