Presentació Dimarts 24 de març. 19 hores. Llibreria Documenta, Pau Claris 144. Barcelona
El maig de 1969 es produí la fugida massiva de colons d'una petita possessió espanyola a l'Àfrica: Guinea Equatorial. Entre ells hi havia catalans que, fins i tot, hi havien nascut. Per a ells, era abandonar el paradís... encara que hagués estat sota un règim dictatorial, colonialista i segregacionista.
Seduït per les seves històries, Antoni d'Armengol en va fer un documental que s’emeté per TV3, i ara n'ha fet un llibre, en què dóna als protagonistes l'oportunitat d'explicar les seves experiències, com era la vida a la colònia i com van viure el tempestuós procés de descolonització de Guinea Equatorial.
Llibre basat en el documental de TV3 Els catalans de Guinea
El text va acompanyat amb 50 imatges
- EIX DIARI
AUTOR:
Antoni d’Armengol i Galceran (Barcelona, 1964).
Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona en la branca de periodisme. Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació i en el servei de premsa del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. És reporter dels serveis informatius de TV3 des de l'estiu de 1990 i actualment és redactor de la secció de política.
Coautor del llibre d’entrevistes El paisatge i la mirada, on 25 personalitats de la cultura i la societat civil catalana feien una descripció dels seus paisatges favorits.
Com a reporter de TV3 ha realitzat diversos treballs periodístics com, sobre l’abocament del Prestige o els atemptats de l’11 de setembre a Nova York, on va ser enviat especial. També ha elaborat diversos reportatges per als programes Actual i 30 Minuts, com Café para todos?, Miralls de sobirania i El secret del bolet. També és autor dels documentals Irla, El president oblidat i Els catalans de Guinea, sobre el qual s'ha basat aquest llibre.
No hay comentarios:
Publicar un comentario